Skönheten & Odjuret


Min fina kompis Lisa är den som håller mig ständigt uppdaterad om alla kommande och aktuella Disney-filmer. Vi brukar försöka se dom nya prinsessfilmerna tillsammans, vilket är så himla härligt! Det är fint att kunna dela upplevelser tillsammans med andra som man vet uppskattar kulturen lika mycket som en själv! Dagens påskäggstips blir alltså ett filmtips, istället för ett serietips. 

Disneyprinsessfilmer som tidigare har arbetats om från dom tecknade versionerna, till dom ”riktiga”/animerade är Törnrosa – som blev Maleficent – och Cinderella (Askungen), som fick behålla samma namn. Båda dom filmerna är fantastiska versioner av samma historia, så när vi bokade biljetter till Skönheten & Odjuret, så var mina förväntningar skyhöga. 

Det enda som jag har saknat från Maleficent och nya Cinderella har varit att man där helt tagit bort musiken i filmerna. Detsamma förväntade jag mig från Skönheten & Odjuret, så föreställ er min glädje när filmen inleds med sång och musik! Hela filmen var ju en helt fantastisk filmmusikal och jag var riktigt hög på lycka när vi lämnade biosalongen. Ett extra fint inslag i filmen tycker jag dels var dom omarbetade rollerna, men även dom extra låtarna som fanns med. Exempelvis så fick Belles (Skönhetens) pappas karaktär mer djup, då hans roll som ensamstående pappa fick mer plats och utrymme i filmen. Och jag erkänner att dom gamla låtarna kan jag så väl och tycker om – fast vill väl förstås egentligen höra Sofia Källgrens och Tommy Körbergs röster till originalsångerna – men det var dom nya låtarna som verkligen grep tag om mig och fick tårarna att forsa nedför mina kinder. Och då ska ni veta att jag gråter väldigt sällan. 

Så se Skönheten & Odjuret, om du vill se en fantastiskt välskapad film! 

Lisa och jag bokade lyxiga plusplatser på Bergakungen och mölade popcorn, baconchips och choklad. En riktigt härlig kväll! Tack Lisa, för att du håller mig uppdaterad på filmfronten ❤️ 

Supertips: Lisa låter hälsa att Lilla Sjöjungfrun är nästa prinsessfilm på tur!