Kommunikativa Podden

Kommunikativa Podden

Du har väl inte missat att jag och Frida Holmgren har startat en podd!?

Gå gärna in och lyssna – och tyck till! Vi lever båda hektiska liv med familj, barn och jobb, men vi publicerar nya avsnitt så fort vi båda har tid över för ett glas vin, skvaller och nya, skarpa analyser av medier och samhälle.

Vi finns där poddar finns – bland annat på Spotify och Itunes.

Varmt välkommen!

Maja Hurtigh och Frida Holmgren i Kommunikativa Podden.

Avsnitt 4: Kallprat & Mingel

Kallprat kan vara lättsamt, nyfiket och mysigt – eller skrämmande stilla och tyst. Vad är – och hur fungerar egentligen – kallprat? Får man prata om vädret när man kallpratar och minglar? Och vad är det första man ska göra på event för att bli en tvättäkta proffsminglare? Allt det här och mycket mer pratar Frida Holmgren, Beteendevetare, och Maja Hurtigh, Medie- och kommunikationsvetare, om i Kommunikativa Poddens fjärde avsnitt. Har du några funderingar kring kommunikation som du önskar få tips och trix om? Hör mer än gärna av dig till oss och berätta, så svarar vi i podden!

Avsnitt 3: Hur tar man utseendemakt?

Vad är utseendemakt, och kan man nyttja det till sin fördel? Hur får man makt med sitt utseende, som kvinna – är det i kostym eller klänning? Känner sig män hotade av kvinnliga kvinnor? Eller kan längtan efter att få bära klänning vara en dold längtan efter sommar och sol? Detta och mycket mer diskuterar Maja Hurtigh, medie- och kommunikationsvetare, och Frida Holmgren, Beteendevetare, i Kommunikativa Poddens tredje avsnitt. Den här gången spelar vi in på distans. När känner du att du vinner andelar av utseendemakt? Och varför? Hör gärna av dig och berätta!

Avsnitt 2: Skillnader i föräldraskapets kommunikation – nu och då

Mitt i en brinnande pandemi så har Frida Holmgren blivit förälder, för första gången! Hur har det egentligen påverkat föräldraskapet att få barn nu, i pandemin? Hur kommunicerar föräldrar och barn nu, jämfört med tidigare år – och tidigare generationer? Finns det någon skillnad eller är allt precis som vanligt? Detta diskuterar Maja Hurtigh och Frida Holmgren i avsnitt 2 av Kommunikativa Podden.

Avsnitt 1: Dejting – Hur kan man kommunicera för att hitta rätt partner?

Dejtingdjungeln har kanske aldrig varit lätt – men blir den lättare av att vara singelmamma, mitt i en brinnande pandemi? Det här och mycket mer diskuterar Maja Hurtigh och Frida Holmgren i Kommunikativa Poddens första avsnitt. Hur har Maja tidigare kommunicerat i dejtingappar? Vad har hon lärt sig av tidigare misstag, och vad tror hon kan vara vägen till att hitta kärleken och rätt person? Lyssna, ifrågasätt och inspireras. Kanske har du knäckt den hemliga dejtingkoden? Dela i så fall gärna med dig! Hur tror du Maja borde göra för att hitta den rätta?