Klimakteriet-kobra 

När jag söker efter kvinnliga förebilder över 30+ så får jag söka inom min närmsta krets, eftersom kvinnor i den ålderskategorin sällan syns i medier. Där jag kunnat hitta dom regelbundet hittills är i Svensk Damtidning och i Gudrun Sjödéns nyhetsbrev. Annars verkar kvinnor på 30+ vara svåra att finna. Och om vi snackar kvinnor på 50+ så är dom definitivt osynliga i olika medier. Men just därför prenumererar jag på både Svensk Damtidning och Gudrun Sjödéns nyhetsbrev, eftersom jag upplever det som otroligt givande att kunna se och läsa om framgångsrika och inspirerande kvinnor. För visst finns dom! Jag tycker det är löjligt att kvinnor ska ha ett ”bäst före”-datum bara för att kroppen slutar släppa ifrån sig ägg. Är kvinnans duglighet endast baserad på huruvida hon kan föda barn eller inte? Nej, självklart inte. 


Se kobras senaste avsnitt Klimakteriet Kobra, SVT Play! Dokumentären är både viktig och framtidsdanande, och hjälper till med att sätta agendan mot vad jag tror kommer vara det allra trendigaste att vara, inom kort – nämligen kvinnor på 40+. Något som jag tror är bra att ha i åtanke när vi marknadsför framöver. 

Så stort GRATTIS till dig som är kvinna och som någon gång passerar 30+! Jag tror att inom en snar framtid så kommer du att vara den mest attraktiva målgruppen att nå. Inte för att du ska agera som en målgrupp som vill ta bort sina rynkor, utan för att ditt tyckande kommer att anses vara värdefullt och agendasättande. Det är unga kvinnor som nu kommer börja längta efter att vara och se ut som du.