Ingen idé att ignorera framgång


Det är lätt att vilja ignorera någon som är riktigt framgångsrik, eller hur? Att hellre låtsas som om personen inte finns? För visst är det så mycket enklare att blunda för dom där kunskaperna en inte riktigt förstår, än att ta sig an hela ansträngningen att försöka förstå allt vad den framgångsrika säger? Jag har märkt att väldigt framgångsrika personer ofta kan bli motarbetade på sin väg framåt. Som om dom som inte vill, eller kan, lära sig av framgångsrika personer väljer att försöka trycka ned den framgångsrika – istället för att låta sig inspireras och försöka lära sig mer! Idag kan vi kalla sådana nedtryckande personer för Nedåtgående. 

Jag har lärt mig att känna igen dom Nedåtgående, som hellre väljer att trycka ned framgångsrika personer än att försöka lära sig mer. Det är personerna som varken ställer nyfikna frågor eller som själva delar med sig. Dom Nedåtgående undviker jag om jag kan, ärligt talat. Med nyfikenhet och viljan att lära sig blomstrar min kreativitet, men i dom Nedåtgåendes närhet känner jag mig oinspirerad och min kreativitet hämmas. Jag låter helt enkelt inte mina framgångsrika sidor tryckas ned eller ignoreras. Så då söker jag istället dom nyfikna, läraktiga och framgångsrika – allt för att känna kreativiteten få flöda fritt! 

Men dom dåliga nyheterna för den Nedåtgående är värre än så. För Nedåtgående kan ignorera och baktala hur mycket dom vill – men det beteendet slår bara bak på dom själva, så småningom. Medan dom är upptagna med att baktala och stå still i sin utveckling så söker Framgångsrika nya inspirerande kunskaper och avancerar i samma takt som alltid. Framgångsrika ägnar inte tid och energi på att fundera alltför mycket på människor som hellre stjälper än hjälper. 

Mitt tips till dig som känner igen dig som den Nedåtgående: Våga lyft blicken och möt den kunskap och erfarenhet du möter! Jag lovar – det är mycket mer roligt, intressant och utvecklande än att snacka en massa skit. Sanningen är också den att i längden går det inte att ignorera någon som kan nånting riktigt bra, så det är ingen idé att ens försöka. Personen kommer så småningom att dyka upp i sammanhang i ditt liv då du verkligen önskar att den Framgångsrika hade varit din vän. Så det är inte enbart mycket roligare att lära sig och utvecklas tillsammans, utan det är också mer gynnsamt för utvecklingen – både för den Framgångsrika, och långsiktigt också för den Nedåtgående.