Att resa i tid och rum

Att resa i tid och rum
Photo by Leonardo Yip 


När jag ska flyga från Göteborg så är det som om jag reser från nutid, till dåtid och sen framtid. När jag var 3 år så flyttade min familj från stan, till Landvetter, innan vi sen återvände till Göteborgs innerstad igen när jag var i tonåren. Det innebär att när jag reser till Landvetter flygplats så känns det speciellt för mig. Det är som om jag lämnar mitt nutida stadsliv i Göteborg, åker genom mina minnen i Landvetter och tar mark mot en ny resa, nya möjligheter och en annan framtid när jag sen reser från Landvetter Flygplats. Det är alltid en intressant upplevelse. 

För övrigt så handlar resande väldigt mycket om tid, för mig. När jag ser ett flygplan lyfta från marken, när jag känner hur plan färdas upp i luften för att sen två timmar senare landa på en annan del av jorden så förbluffas jag över att andra inte kan se och uppleva att vi reser i tiden. Antingen framåt eller bakåt, beroende på hur jorden snurrar, men också utifrån det faktum att det förmodligen hade tagit mig dagar att göra samma resa till fots. Att jag kan göra samma resa på mindre än två timmar, i en tidsmaskin, är ju helt magiskt. 

Det är såna reflektioner som gör mig till ett frågetecken när folk säger att de inte tror på magi. Hur kan en inte tro på något en själv upplever? 

Gårdagen, här i Visby, var helt fantastisk! Ön är så vacker och jag är helt betagen i allt det fina. Min vän som jag bor hos här på ön är verkligen en klippa och har redan hunnit visa mig alla dom bästa ställena här på ön. Jag längtar efter att få visa dig mer. Stay tuned!