Hur är livet utan en smart telefon?

Min mobil gick bort i fredags morse. Sedan dess har jag försökt leva utan en sådan, vilket visade sig vara långt mer komplicerat än vad jag trodde.

Plötsligt kunde jag inte längre se på mitt schema vart min nästa lektion var, när jag var på väg till universitetet. Jag kunde inte motta sms-biljetter för de tåg jag bokade. Och jag kunde inte heller smidigt dubbelkolla på en karta vart jag var och vart jag var på väg, när jag var på språng mot nya äventyr. En snabb selfie, i farten, var ju bara att glömma. Att sociala medier har fått leva ett eget liv, utan mig, har känts hemskt.

Så vad jag tänkte kunde bli några lugna dagar – med en paus från den uppkopplade verkligheten mot en parallell värld – har hitintills varit några av de stressigaste dagarna i mitt liv.

Tack och lov att internet, smarta telefoner och allt därtill finns!

Har du en smart telefon? Kan du vara utan den en hel dag?