Almedalsveckans ankomstdag 

Söndagen den 2 juli landade jag på Visby flygplats, tog flygbussen och mötte sen min värd, som jag bor hos den här veckan! En vän till mig känner honom sen innan och när han sa att jag kunde bo hos honom, på Strandgatan under Almedalsveckan, så tackade jag genast ja! 

Den här resan var det min första resa nånsin som jag valde att resa med enbart handbagage, och herregud vad tacksam jag är för det! Det var så smidigt och jag behövde inte oroa mig för att tappa bort något, som jag sett i mitt flöde att vissa kända ansikten haft oturen att drabbas av. 

Som den gentlemannen L är så visade han mig runt i Visby den första eftermiddagen! 

Jag blev helt betagen av allt det vackra och plötsligt tappade jag hela mitt vokabulär och kunde bara säga saker som ”Vackert! Underbart! Härligt! Fantastiskt!”, och så vidare. Mina ögon drunknade i allt det vackra. 


Hej L! 

På kvällen fann vi en restaurang med fantastisk utsikt (då kameran strejkade, förstås), åt magisk langos och njöt av ale från Gotlands Bryggeri, högt över takåsarna. 

Senare på kvällen spatserade jag ned på stan på en man hand och hälsade på hos Västsvenska Arenans kvällsmingel! Därefter tog jag mig ännu en promenad runt Visby och mötte vänner och bekanta, som jag kramade om hårt! Många bor i Stockholm och det var underbart att få möta flera av dem. Efter ett tag hamnade jag återigen i hamnen och såg solen sakta sjunka ned i havet. Så stillsamt och underbart. 


Emellanåt spanade jag ner på marken och funderade på vilka stenar jag skulle plocka med mig hem. På västkusten är det ju ett kargt landskap vid havet, och jag kunde inte sluta beundra alla vackra stenar, med runda former. 

Efter ett tag gav jag upp sökandet efter den vackraste stenen och valde den stenen som jag kände kunde spegla mitt inre just där och då. Så ta er nu en god titt på mitt hjärta ?

Sen promenerade jag ”hemåt”. L bor fantastiskt fint på Strandgatan. Från mitt sovrumsfönster kunde jag beundra den vackra solnedgångens sista ögonblick, bortanför Almedalsparken. 

En första dag som var långt över förväntan! Tusen tack för den guidade turen och sällskapet, L! ?

Gårdagen hade återigen ett fullspäckat schema och snart ska vi börja prata om kommunikation!