Feministiskt att dela lika på föräldrapenningen?

Feministiskt att dela lika på föräldrapenningen?


För några veckor sedan publicerades en artikel på ETC om min erfarenhet av sjukvården efter förlossningen. Isabelle Strengbom skrev på ett väldigt bra och nyansrikt sätt om min erfarenhet och när jag läste andra människors reaktioner av händelsen på nätet så fann jag en slags styrka och kände att jag ville och orkade utveckla mitt resonemang. När Strengbom skrev så hade hon ett begränsat antal tecken att förhålla sig till – vilket såklart påverkade vad som var möjligt att få med i nyhetsartikeln – och jag visste på förhand att en debattartikel egentligen helst ska bestå av max 3500 tecken, men jag kände det som om en mur vältes och orden bubblade ur mig som en fors. Det resulterade i en lång artikel som publicerades idag på Aftonbladet! 


Håller du med mig om att kvinnors rätt till sjukvård efter förlossning borde vara en självklarhet?