Den Lille Prinsen En film som jag hunnit se många gånger med E är filmen
Den Lille Prinsen. Flera av er känner säkert till boken med samma titel, och det är den boken som filmen baseras på. 

Jag tycker så mycket om filmen eftersom den dels har väldigt fina berättelser (med god sensmoral), dels är väldigt välgjord och dels i grunden är otroligt filosofisk. Jag ser mer än gärna filmen om och om och om igen kanske främst eftersom den är så filosofisk! Det finns så många fina saker karaktärerna i filmen säger och gör som kan tolkas på så otroligt djupa plan. Som när den gamla farbrorn en gång i filmen säger om den lille prinsen att: 

”Att han försökte hitta ett land bevisar ju det faktum att han finns”

Det är ett exempel på en replik jag inte varken hörde, förstod eller lade på minnet förrän jag såg filmen nu senast. Så otroligt djupt för att vara en barnfilm. 


I flickan, som är huvudkaraktär, känner jag verkligen också igen mig i – men så även i mamma-karaktären. När jag såg filmen för första gången kunde jag verkligen se mig själv i mamman (pinsamt att avslöja det för er, tycker jag, men det bjuder jag på!) och jag blev faktiskt ganska förskräckt av det och fick mig en rejäl tankeställare. Det finns verkligen många sätt att vara både en bra och en dålig förälder på. 

Men den barnfilmen är alltså ett av mina bästa filmtips just nu – och då både för barn, unga, unga vuxna, vuxna och föräldrar. En film skapad för alla, helt enkelt. Hoppas ni tycker om filmen lika mycket som jag gör!