Creative Mornings 

I fredags var jag på Creative Mornings  morgonmingel, i Stenhammarsalen, i Göteborgs Konserthus! Vad kan väl vara bättre än att avsluta veckan och påbörja helgen än med nya, spännande och givande möten på fredagsmorgonen?

Dagens seminarium inleddes av engagerande pitchar av olika personer, som av exempelvis Christina Sandell, Program Manager på Yrgo, Göteborgs motsvarighet till Stockholms Berghs… 

… och fortsatte sedan med Tobias Rosén, från Improverket! Morgonens ämne handlade om att våga säga JA, och att improvisera!

Ämnet ”improvisation” verkar verkligen segla upp som en av de mest högaktuella ämnena inom kommunikation, just nu. Bland annat tänker jag på boken Nu – Strategisk improvisation för effektiv kommunikation, som Jesper Falkheimer och Katarina Gentzel Sandberg har skrivit tillsammans.

”Kommunikatörer måste lära sig att inte bara planera utan också improvisera i sin kommunikation. Det handlar inte bara om snabba blixtkampanjer utan också om hur organisationen reagerar på och lyckas använda och utnyttja oväntade impulser.”

Katarina Gentzel Sandberg, Senior och Affärsutvecklare på Gullers Grupp 

Inspirationen till Falkheimers och Gentzel Sandbergs bok kommer till stor del från improvisatörer från musik, teater, politik och militär strategi, och de menar att den gemensamma nämnaren – mellan dessa ämnen – är att de alla framgångsrikt har haft förmåga att kombinera ordning och kaos, analys och kreativitet, långsiktighet och ad hoc, samt erfarenhet och nyskapande. Boken släpps den 1 september 2017, så att låta morgonens seminarium handla om improvisation tycker jag stämmer helt rätt med tiden vi lever i.

Efter seminariet följde jag med Sandell och co. för en ytterligare frukost. Fantastiskt trevligt!

Tusen tack för att du bjöd med mig, Christina, och tusen tack Creative Mornings, för en fantastiskt inspirerande morgon! ?